Verras je gasten met fleurige drankjes!

Het is weer die tijd van het jaar dat alles in bloei komt te staan, en één van de vroege vogels is dit niet behaarde Hondsviooltje (Viola canina L.).

Viooltjes (ook bijvoorbeeld driekleurig viooltje) zijn eetbaar en zelfs lekker, ik heb al jaren een plant in mijn tuin staan om er af en toe van te snoepen. Ik pluk dan ook ieder jaar een aantal bloemetjes om er fleurige ijsblokjes van te maken. Heel eenvoudig, maar toch fleurt het meteen een drankje helemaal op en geeft het iedereen een fijn lente-gevoel.

Vioolijsblokjes

Hebben jullie dit al eens geprobeerd? Zo ja, wat zijn je bevindingen?

Kruidige groetjes,
Calendula

2 Reacties op “Verras je gasten met fleurige drankjes!

  1. Nog niet geprobeerd maar wel leuk en de moeite om toch zelf eens te proberen! BTW als ik een tuintje heb en ik wil dat aanleggen zou ik eens graag met u een babbeltje doen over welke planten bij mijn gezin passen en hun werking en verzorging… Zo leuk dat je dat allemaal kan!

    • Zeker de moeite om te proberen, en kinderen kunnen heel makkelijk (en zonder gevaar) meehelpen aan deze ijsblokjes! Overleggen i.v.m. tuin is geen probleem, ideeën genoeg! We zullen dan eens een brainstorm doen ;)

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s