Nieuw insectenhotel van Ecostyle!

Was ik onlangs aan het winkelen in de bio-planet, kwam ik dit super-duper insectenhotel tegen van Ecostyle:

Het bestaat uit vier verschillende verdiepingen, de onderste opgevuld met denne-appels, de volgende met strootjes, de derde verdieping met kleine houtbalkjes waarin gaten geboord zijn en helemaal vanboven vind je houtschilfers, zodat er voor elk insect wat wils is! Lieveheersbeestjes, Metselbijen, Graafwespen, wilde bijen en Gaasvliegen vinden er allemaal een schuilplaatsje in.

Met andere woorden, door zo een insectenhotel in je tuin te plaatsen, draag je bij aan de biodiversiteit! Ik ben eens op de site van ecostyle gaan piepen en vond er meteen een mooie uitleg over biodiversiteit, omgeven door foto’s met een hele leuke touch:

Wel een leuk itempje dus, dat insectenhotel. En de handige Harry’s of Henriette’s onder ons kunnen het zelf proberen te maken! Denk dat dat niet eens zo gek moeilijk is als je maar van aanpakken weet. Als je van plan bent er zelf eentje te maken, laat het dan zeker weten en stuur me een fotootje :) Voor diegenen die minder handig zijn is Bio-planet the place to go. Ik heb er nog geen, jij wel?
Kruidige groetjes,
Calendula

3 Reacties op “Nieuw insectenhotel van Ecostyle!

  1. Het volstaat ook om een oude afgezaagde boomstronk te lijf te gaan met diverse boorgroottes voor verschillende gaatjes om de metsel- en houtbijen en sluipwespen een plezier te doen :)

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s