Hope for Paws – Pets

 Onlangs viel mijn oog op dit hartverwarmende maar ook meest ontroerende filmpje dat ik ooit gezien heb!
Klik hier voor het filmpje
Geen zorgen, er is een happy end, dus ook geschikt voor gevoelige kijkers :) Van diezelfde mensen hieronder nog een filmpje, eveneens met happy ending!
Deze beelden tonen nog maar eens dat je een asieldier niet meteen moet afschrijven! Vaak worden het de meest dankbare wezentjes in je leven. Zelf heb ik ook een wit klein hondje geadopteerd uit een asiel. Ik wist op voorhand dat er wat werk ging aan zijn, maar een paar jaar later is hij onherkenbaar geworden en een droomhondje :) Er zijn echter ook heel veel hondjes in asielen (ook puppy’s) die zonder aanleiding in het asiel beland zijn, bijvoorbeeld omdat de eigenaars op vakantie vertrokken en hondenpensioen te duur was, of omdat depressieve mensen ten onrechte dachten dat een puppy hen er bovenop ging helpen, …. noem maar op. Allemaal hondjes die het niet verdienen om achter tralies belanden. Als mens moeten we onszelf niet laten kennen en verder kijken dan deze tralies.
Laat je goed adviseren door de asielmedewerkers en kijk zo welke hond bij je thuissituatie en karakter past! Laat eventueel de eerste benadering over aan professionele medewerkers, zodat je meteen goed van start kan gaan met je nieuwe aanwinst.
In het bijzonder voor mensen zonder ervaring met honden zijn oudere, ervaren en rustige honden uit het asiel de perfecte leerschool. De hond in kwestie zal je leren hoe je best kan omgaan met deze viervoeters en foutjes zullen al wel eens vergeven worden, terwijl je bij een puppy alles van de eerste keer goed moet aanpakken! Ook weet je meteen hoe het karakter is van een hond als deze wat ouder is, bij een puppy kan je daar moeilijker een gedachte rond vormen.
Op www.pets.be kan je een overzicht vinden van de honden die ter adoptie staan in België, vooral tijdens de zomermaanden komen er honderden nieuwe adopteetjes bij per dag (mensen gaan op vakantie zoals ik hierboven al zei…). Je moet soms wat geduld hebben om het type hond te vinden dat het best bij jou past, maar dit is het zeker waard als je de dankbaarheid ziet die je ervoor in ruil krijgt!
De organisatie die deze filmpjes maakt heet Hope For Paws, breng eens een bezoekje aan hun website en als je wat centjes voor hen over hebt….. :)
Hebben/kennen jullie iemand met een huisdier uit het asiel? Hoe heb je dat ervaren?

Kruidige groetjes,

Calendula

2 Reacties op “Hope for Paws – Pets

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s