7×7 Kruidenthee

Vandaag heb ik nog een review voor jullie, van de 7×7 Kruidenthee van P.Jentschura!

De thee kan dagelijks worden gedronken, is licht verteerbaar en bovendien geschikt voor ontgiftingskuren. Ieder theezakje is individueel verpakt in een papieren zakje met een lachend gezichtje op. Een voorbode van hoe we eruit zullen zien na het drinken van dit goedje? :)

Deze thee bestaat maar liefst uit een kruidenmengsel van 49 kruiden, met verschillende delen ervan (zaden, wortels, vruchten, bloemen, kruid).

De bereidingswijze is een klein beetje afwijkend van een normale kruidenthee: er wordt aanbevolen om de kruiden 2-3 minuten (bij kruidenthee is dit meestal 5-10 minuten) te laten trekken in gekookt water en dan het builtje eruit te nemen. Het water kleurt algauw geel-groen, zoals het een typische kruidenthee betaamt :)

De smaak is eerder droog, wellicht te wijten aan de Hopbelletjes die er in zitten, met een duidelijke ondertoon van Citroenmelisse en Anijs. Het geheel doet wat denken aan Kamillethee, hoewel dit theetje wel heel wat veelzijdiger is als je de ingrediëntenlijst bekijkt:

De ietwat droge smaak zorgt er ook meteen voor dat je meteen aan de waterbehoefte van je lichaam wil voldoen. Aanbevolen wordt minimum 1.5 liter water per dag te drinken, maar toegegeven: vaak raak ik daar niet aan. Deze thee geeft een helpende hand aan ieder die te weinig water drinkt per dag en hier wat aan wil doen.

Dit is een kruidenthee die ik wel vaker zal drinken, gewoon als alledaagse thee, als afwisseling op mijn vaste kruidenlievelingetjes. :) 7×7 Kruidenthee van Jentschura is verkrijgbaar bij oa. http://www.kalijnshop.be/ en kost daar 8.50 euro per 100 g.

Drinken jullie vaak kruidenthee? Welke heb je al geproefd en vind je lekker?

Kruidige groetjes,
Calendula

6 Reacties op “7×7 Kruidenthee

 1. Munt :)! En de Peach & Passionfruit van Twinings is ook lekker! En vanillethee!

  Laatst dronk ik bij m’n ‘schoonouders’ venkelthee. Die was ook lekker. Heb dan ook ‘ns venkelthee gekocht, maar van het Delhaizemerk (vergeten welk merk ik geproefd had). Die viel enorm tegen. Om niet te zeggen, niet te zuipen, eigenlijk. Dus ik denk dat ook veel afhangt van ’t merk…

 2. Vanillethee… oh my god, I completely forgot about that! Dat is inderdaad subliem, ik heb die voor het eerst in Nederland gedronken en eigenlijk nog niet in België gezien? *swoons* I want it…NOW. Waar haal jij de jouwe?

  Venkelthee is heel gezond en als de thee goed samengesteld is kalmeert dit kruid en helpt het tegen krampen, hoest en werkt het als… euh… carminativum om het proper te zeggen. Inderdaad is het heel belangrijk om de juiste kruidenthee te vinden, de werking en smaak zijn sterk afhankelijk van hoe de kruiden behandeld werden en hoe ze verpakt zijn. Dat gebeurt niet bij alle merken volgens het “kruiden”boekje. *idee* Ik zal daar ook eens wat over schrijven!

 3. Super, ik kijk ernaar uit ;).

  Mijn vanillethee is van Twinings en komt gewoon van de Delhaize, als ik me niet vergis. Ik denk dat we die samen nog hebben geproefd in Leiden, tijdens een bezoek aan de plantentuin daar :)?

  Wil gerust een paar zakjes meebrengen naar Leuven voor een review!

  • Jaaaaaa dat was samen in Leiden, toen we op bezoek gingen bij Eric Smets als kersverse directeur. Dat was fijn he, en wat een ontvangst :))

   Ik ga zelf eens kijken bij Delhaize dan, maar toch bedankt voor het aanbod!

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s