Plant je HUMO!

Dit gloednieuwe concept kan ik alleen maar aanmoedigen: de HUMO van deze week bevat een cover die je kan planten!

De cover is 100% biologisch afbreekbaar en bestaat uit twee lagen chloorvrij vloeipapier waartussen met aardappelzetmeel maar liefst acht verschillende soorten bloemzaad zitten geplakt. Zelfs de inkt van de tekeningen erop is milieuvriendelijk. Wanneer je de cover in de grond steekt komen er na wat “tender love and care” plantjes als zilverschildzaad, donsbloem, gipskruid en leeuwenbekje piepen.

HUMO geeft zelfs wat richtlijnen mee over hoe je die plantjes uit je cover kan toveren:

Wat ik er wel bij wil vertellen: van zodra je de cover in de grond hebt gestopt, moet je de zaadjes goed vochtig houden. Het is niet de bedoeling dat het papier uitdroogt, dan zal je geen bloemen zien vrees ik. En neen, bier of andere beverages from that kind zijn niet afdoend. Je kan alleen maar water gebruiken. Hou het ook niet té nat, want dan gaat het rotten en dat willen we ook niet. HUMO belooft je na een weekje al een tapijt vol bloemen, de moeite waard om te testen!

HUMO pakt hiermee uit met een wereldprimeur en marketingstunt van formaat. Ik ga alvast deze oplage halen, enkel en alleen om dit uit te testen :)

Hebben jullie de laatste HUMO al? Ga je hem halen en planten?

Kruidige groetjes,

Calendula

bron afbeeldingen: http://www.humo.be

2 Reacties op “Plant je HUMO!

 1. Yes! We hebben de cover, gekregen van m’n ouders, HUMO-abonnees. Goeie tips, Tine! We hebben de gebruikerstips niet meegenomen en Pauwel vroeg zich al af wat er zou uitkomen en of het wel in de ecologie van zijn zorgvuldig samengestelde border zou passen :).

  Wat Pauwel betreft, hij is vorige week begonnen aan onze kweekbak, opgetrokken uit oude planchetten van zolder, gedemonteerde weggegooide paletten en… onze oude vensters: op de schroeven na 100% gerecycleerd. Hij is nog niet af, maar ziet er wel al cool uit. Hij is ongeveer 2 op 1,5m en iets minder dan een halve meter hoog, denk ik, en via 3 deurtjes (onze oude ramen) te openen.

  Als je wil, Tine, stuur ik je wat foto’s als hij af is? Pauwel wou ook wel een tekstje schrijven over hoe hij tewerk gegaan is. Misschien dat het andere mensen kan inspireren?

  Allée ik wil me niet opdringen, hoor, maar als je dit een leuk onderwerp vindt, laat maar iets weten ;)!

  • Hey Katy,

   Een gast-blog-berichtje is altijd welkom hoor, zolang het over kruiden, wellness of natuur gaat én niet schadelijk voor dieren is, is dat prima! Je mag je gang gaan en foto’s + tekst sturen naar calendula[at]live[punt]be.

   Ik ben alvast benieuwd!

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s