HOEveel suiker in je water?

Op deze foto ontdek je hoeveel suiker er in verscheidene drankjes zit, op een heel visuele manier voorgesteld door het aantal grammen suiker dat het drankje bevat er telkens onder te hangen in een apart zakje.

Zelfs in water zit suiker! En kijk hoeveel in drankjes als Red Bull e.d. Ik drink dit sowieso niet, ik brouw mijn eigen frisdrank (kefir, hierover later meer), maar toch ben ik verrast over hoeveel suiker een klein brikje chocomelk voor kinderen bijvoorbeeld bevat. Better rethink your drink, that’s for sure!

Drinken jullie vaak frisdrank of iets dat op de afbeelding staat? Ben je je dan bewust van de hoeveelheid suiker erin?

Kruidige groetjes,

Calendula

9 Reacties op “HOEveel suiker in je water?

    • In Nesquick zit helaas ook veel suiker meid, de beste manier om calorie-arme chocomelk te bereiden is met pure chocolade (100% cacao) en halfvolle of magere melk. 70% cacao is ook goed hoor, zit al minder suiker in dan melkchocolade. Smakelijk!

  1. Pingback: 2/2 Stevia producten + recepten + winwinwin! « Calendula·

  2. Wow, ik wist dat in die drankjes veel suiker zit, maar dit is wel heel confronterend! Ik drink nooit gesuikerde frisdrank, maar wel altijd aspartaamdrankjes. Ook niet gezond, hé… Daarom wil ik ‘ns DRINGEND Stevia uitproberen! Aspartaam heeft voor mij ook altijd een hele voze nasmaak, dus ik ben heel blij dat dit gezonde alternatief op de markt is gebracht. Hopelijk wordt aspartaam er snel overal door vervangen!

    Thanks voor de tip ivm chocomelk trouwens! Pauwel is een grote chocomelkdrinker en vervangt al vaak Nesquick door chocolade wegens paasei-overschotten die we niet krijgen weggewerkt, maar nu kan ik ‘m aanraden daar een gewoonte van te maken…

  3. Stevia heeft ook een aparte smaak hoor, maar hij is wel supergezond zoals je in een ander topic kon lezen, itt aspartaam inderdaad. Er zijn sterke geruchten dat Coca cola bereid is tot samenwerking met prof. Geuns, maar hoe snel zij op de Stevia-trein zullen springen weet ik niet.

    Graag gedaan mbt de chocomelk :) Ik kijk er naar uit als wij in hartje winter onze kachel kunnen aansteken en chocomelk kunnen gaan maken….want wat is er nu gezelliger dan chocomelk maken op een brandende kachel als het buiten barkoud is?

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s