Dammann Earl Grey

Vandaag een iets minder beladen postje voor jullie, namelijk een nieuwe review! Dit keer test ik thee van Dammann Frères, de Earl Grey versie. Dammann is geen bekend merk, maar wel de moeite waard om te ontdekken. Dit alleen al omwille van het instant luxe-gevoel dat je krijgt door hun zakjes. Deze zijn vervaardigd uit een satijn/zijde-achtig stofje (in tegenstelling tot de klassieke katoenen/papieren theezakjes). Hierdoor voelen hun theezakjes heel fijn en zien ze er erg luxueus uit.

Ze gebruiken Chinese thee en pure bergamotolie uit Calabrië (Italië) om de Earl Grey mengeling te maken, en deze puurheid proef je wel moet ik zeggen. Als je het theezakje in het warme water laat zakken, verandert het water in een goudkleurig theetje dat er erg aanlokkelijk uit ziet. Bovendien laat het zakje de ruimte aan de opgerolde theeblaadjes om zich vol te zuigen met water en vrolijk rond te dwarrelen achter hun zijden gordijntje.

Ik heb mijn Earl Grey echter liefst zoals een echte “cuppah”, namelijk with a dash of milk, nog een overblijfsel uit een vorig leven in Yorkshire (England). Ik begin er dus aan nadat ik mijn wolkje melk heb toegevoegd, en proef meteen dat dit thee is waar aandacht aan besteed werd. Desondanks is hij iets te geparfumeerd naar mijn zin (dat zal die pure bergamotolie zijn) en is deze thee niet zozeer mijn ding. Ik heb liever Earl grey met een iets stompere smaak, maar de liefhebbers van Earl Grey waarin je duidelijk de bergamot doorproeft, zullen deze thee zeker weten te pruimen. Ik heb zowat hetzelfde met rijst: geparfumeerde rijst is niets voor mij, en je hebt er anderen die de smakeloze korreltjes die ik bereid niet zien zitten.

Desondanks blijf ik uitermate gecharmeerd door de zorgvuldigheid waarmee de thee verpakt werd en de materiaal van het zakje, want zelfs uitknijpen wordt een fijne klus met dit merk!

Earl Grey van Dammann Frères is te koop bij oa. De Koffie en Thee Winkel en kost 13,95 euro voor een pakje met 50 theezakjes.

Kruidige groetjes,

Calendula

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s