Neem plaats in je tuin

Het is zo stil op de blog van Calendula, hoor ik je denken. Ja, tis waar, komt omdat ik aan het verhuizen ben! Er komt nog heel wat renovatie bij kijken ook, ik weet dus niet waar eerst beginnen. Maar, nog heel even en we kunnen de tuinmeubelen buitenhalen, lekker relaxen en genieten van het zonnetje.

Ik heb net een “nieuw” tweedehands setje tuinmeubelen, en wil er dan ook even bij stil staan hoe je deze meubeltjes een lang leven kan laten hebben. De vorige eigenaar heeft er klaarblijkelijk goed voor gezorgd, en ik wil dit ook doen zodat ik er nog lang van kan genieten. Als je tuinmeubelen langer mee gaan is dit goed voor het milieu en je portemonnee! Overweeg je de aankoop van tuinmeubelen, kijk dan eerst eens rond of er nergens tweedehands prachtexemplaren te koop zijn. Vaak zijn ze gemaakt uit houtsoorten die echt wel lang mooi en degelijk blijven.

20120502-224855.jpg

Een paar tips om je op weg te zetten (voor houten tuinmeubilair!)

– Neem regelmatig een borstel met stijve haren ter handen en borstel de meubelen af. Hierdoor zet het vuil zich niet vast in de houtporiën en scheuren.

– Spuit ongelakte meubeltjes nooit af met een hogedrukreiniger! Dit maakt het hout ruwer waardoor het na verloop van tijd gaat scheuren.

– Zet je tuinmeubilair buiten het seizoen en op natte dagen binnen. Ik weet het, het is even wat werk maar het helpt wel echt. Dreigen ze toch buiten te blijven staan in een zomerse regenbui, vouw ze dan dicht of zet ze schuin zodat het water eraf kan lopen.

Volg jij deze tips al? Hoe verzorg jij je tuinmeubilair?

Kruidige groetjes,
Calendula

2 Reacties op “Neem plaats in je tuin

  1. Ons mama dekt de houten tafel met zeer lang plastic laken af indien niet gebruikt, met klemmen is het ook nog steeds bruikbaar als tafellaken én het schermt het hout af van zon en regen en vuil. Stoelen zijn ijzer of van die synthetische zetels dus daar geen tips.

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s