Nijntje

Herinneren jullie het konijntje uit dit artikel nog? Ik kreeg gisteren onderstaand bericht van VOC Herenthout:

Beste,

Op 11 april hebt u ons Opvangcentrum gecontacteerd voor een Wild Konijntje in nood. Het ging om een gevonden jong diertje.          

Met grote vreugde kunnen we u melden dat het dier met succes kon worden grootgebracht en op 9 mei, geheel in staat voor zichzelf te zorgen, werd vrijgelaten.

Heel erg bedankt om zich te bekommeren om een dier in nood!

Met vriendelijke groeten,

Mieke De Wit

Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren vzw

Boeyendaal 74

2270 Herenthout

014/51.40.41

Wilt u graag onze werking steunen? Word lid voor maar 7 euro!

Rek.nr 979-4363001-43 , met vermelding “lidgeld”

www.vocherenthout.be

 

9 mei was mijn verjaardag! How’s that for a bday pressie huh :) Super, this made my day… ik was zo blij dit te horen *gans ontroerd*

 

Ben jij al lid van VOC Herenthout?

Kruidige groetjes,

Calendula

PS: De afbeelding uit dit artikel is niet het konijntje zelf, dat is Fientje, mijn huiskonijn. Van het konijntje dat werd vrijgelaten heb ik uiteraard geen foto’s, we kunnen niet verlangen van de mensen van een VOC dat ze zich daar ook nog mee gaan bezighouden. Ik vind het al super dat ze zo’n berichtje sturen!

4 Reacties op “Nijntje

 1. Een klein berichtje over een ander diertje in nood…

  Een collega van me adopteerde een aantal maanden geleden een kattin uit het asiel van Gent. Spijtig genoeg betreft het een probleemgevalletje… ’t Kattinnetje verschuilt zich meestal onder de zetel en is zeer schuw, vooral van vreemde mensen. Speeltjes interesseren haar niet. Ze was voordien nog nooit buiten geweest, dus na 6 weken (zo hadden ze ‘m aangeraden) zette hij haar voor ’t eerst buiten – tegen haar wil. Een week later pas daagde ze terug op, totaal verwilderd en uitgehongerd. Hij heeft haar terug binnen gezet, maar dat vond ze duidelijk niet leuk…

  Momenteel ziet m’n collega ’t niet goed zitten verder voor dit katje te zorgen. Hij heeft niet het gevoel dat hij vooruitgang boekt met haar en is daarom op zoek naar iemand die inzicht heeft in kattengedrag om voor dit kattinnetje te zorgen. Misschien dat ze bij iemand anders wel gelukkig kan zijn?

  Alle tips welkom!!

  • Hey, wat jammer van dat katje. 1 ding is zeker: met veel geduld kom je bij katten héél ver. Zelfs de meest verwilderde katten krijg je tam met tonijn of ander sterk ruikend lekker kattenvoedsel (als er 1 verantwoord moment is om tonijn te consumeren dan is het wel om wilde katten een kans te geven op een fijn leven), een speeltje (zo’n sliertending in felle kleuren bij voorkeur) en beeeergen geduld. Zeer bizar om iemand aan te raden een kat ineens buiten te zetten tegen haar wil, want zo is dat katje het vertrouwen in deze persoon natuurlijk verloren. Aan hem om dit vertrouwen terug te winnen. Hij heeft het poesje in huis gehaald, heeft blijkbaar niet goed geïnformeerd hoe ze te behandelen, ik vind dat hij zn verantwoordelijkheid nu alleszins moet opnemen en met veel geduld het beste uit dit poesje halen. Hard, maar stapje per stapje moet dit lukken. Dit poesje opnieuw een andere thuis geven zorgt voor een extra trauma int leven van dit beestje.

   Als het kan helpen wil ik wel ns afkomen, of misschien kan hij me komen halen? Dan kan ik voordoen hoe je katten een beetje los kan krijgen. Dit gaat niet op een paar uur lukken, maar in die tijd kan ik wel tonen hoeveel geduld je nodig hebt en wat de aanpak is. Het gaat hier over een paar millimeter dichterbij kunnen komen per avond. Ik heb katjes gesocialiseerd die als een wilde kat krabten en bliezen en in een hoek kropen ik-weet-niet-wat-allemaal, en uiteindelijk zijn die netjes sociaal geadopteerd geworden door het vele geduld dat ik er mee gehad heb. En Reiki helpt ook bij katten uiteraard, ik moet toegeven dat ik ook een beetje geholpen wordt van hogeraf :) Maar ik wil gerust eens afkomen als ik in de buurt van ’t Gentse ben (zal rond 11 juni zijn), om de situatie in te schatten en hem op weg te zetten.

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s