Venus transitie

Net onderstaand artikeltje gelezen, en dat is het mooie van je in iets spiritueels te verdiepen NADAT je het beleefd hebt zonder verwachtingen of vooroordelen. Deze ochtend was ik present aan de Duizenjarige Eik in Lummen, om er de Venustransitie bij te wonen. Het was bewolkt ja, en het regende dat het goot! Er was dan ook niets te zien, maar wel veel te beleven. Dankzij Yoki en haar fijne initiatieven was er een begeleide meditatie, tromgeroffel en veel rust & liefde. Van de regen haast niets gevoeld, dankzij de grote Eik zijn blaadjes en de warmte in ons midden. Lees hieronder waarover de transitie eigenlijk ging, ik heb het alleszins gevoeld… Jij ook?

Uit Nieuwetijdskind.

Ik denk dat de meeste mensen zich er nu van bewust zijn geworden dat we door een zeer krachtige reeks van Energie Aanpassingen en recalibraties gaan. Deze begonnen met de Equinox in maart, zetten zich voort en bleven zich naar de Venusovergang van 6 juni toe opbouwen. Aartsengel Michaël zei in de januari-transmissie dat deze Venus Transitie een van de twee krachtpunten van dit jaar zouden zijn, en dit blijkt zeker het geval te zijn.

Dit is het eerste deel van de grote Herordening die ons door de 2012 poort en naar de Nieuwe Aarde Werkelijkheid, en daar voorbij zal brengen. En het sleutelwoord is Herordening. We worden allemaal opnieuw uitgelijnd en geherkalibreerd op het Lichtlichaamniveau, zodat we ons bewustzijn en onze persoonlijke frequenties kunnen verhogen tot het niveau dat ons toelaat om comfortabel en gelukkig te zijn op de Nieuwe Aarde. Dus wat dit in “echte” termen betekent, is dat velen van ons voor grote uitdagingen staan met betrekking tot geld, huizen, relaties en werk. Alle dingen die in ons leven van de 21e eeuw erg fundamenteel zijn.

Dit komt omdat de dingen zich heroriënteren voor het Nieuwe en al wat niet in lijn is met het Nieuwe voelt grote stress, want het brokkelt af en valt weg. Als we verstandig zijn, zullen we beseffen dat het best is om dit proces toe te laten en mee te stromen in plaats van het proberen tegen te werken. Weet gewoon dat er in de plaats van wat er wordt losgelaten, iets veel beters zal tevoorschijn komen om de plaats in te nemen, dat meer in afstemming is met jezelf en je leven op de Nieuwe Aarde .

Deze veranderingen en uitdagingen kunnen zeer intens zijn, want dit is min of meer de laatste aanpassing voor de grote roetsj wanneer we door de 2012-poort gaan. Ik noem het Radicaal, want op dit moment kan je Hoger Zelf je dat laatste zetje geven dat zegt dat dit niet voor je werkt, dat je het moet loslaten en iets nieuws moet creëren. Natuurlijk, als je de verschuivingen en veranderingen hebt toegelaten, zul je merken dat je leven zich prachtig opent op een nieuw niveau van creativiteit, partnerschap, verwantschap en Vreugde. Het kan zijn dat je je passie in je leven en werk volgt, en de stroom van Overvloed vindt wat de energie van de Nieuwe Aarde is. Zo niet, zal deze periode van radicale verandering je dichterbij brengen bij hetgeen je nodig hebt.

Venus is het Zonnestelselniveau van Bewustzijn dat resoneert met de Godinnenenergie, met Liefde en Relatie, met Geld, Passie en Schoonheid. Op dit moment worden al deze kwesties belicht en getransformeerd. Op Planetaire schaal kunnen we zien hoe het economische systeem afbrokkelt, vooral in de “Eerste Wereld” van de Verenigde Staten en Europa, en hoe het ruimte maakt voor de “Nieuwe Economie” die ons meeneemt naar een duurzame en coöperatieve manier van leven. Op persoonlijk vlak ondervinden veel mensen dat ze radicale verschuivingen maken in hun houding ten opzichte van geld en dat het verlangen naar overdadige consumptie vervangen werd door het verlangen om op een evenwichtige wijze en in harmonie met de Aarde te leven. Geld is slechts een middel om een evenwichtige levensstijl te bereiken, waarbij de focus ligt op het leven in de energie van schoonheid en harmonie met alle wezens en met de Aarde.

In nauwe samenhang hiermee ligt het vinden van werk dat je Passie voor het leven ontsteekt, dat in harmonie is met je zielsdoel en je vreugde brengt. Velen van jullie zullen de drang voelen om de oude manier van werken los te laten en naar werk uit te reiken dat een uitdrukking van je Ziel en je Passie is.

Wat persoonlijke relaties betreft, zullen er ook spanningen zijn in partnerschappen wiens basis niet langer op een lijn staat met het doel van je Ziel en de energie van de Nieuwe Aarde. Op dit punt zul je geleid worden om je contract in je relatie te heroverwegen, of om gewoon verder te gaan naar een nieuw partnerschap dat meer is afgestemd op wat je wordt en wat je in je leven wilt creëren.

Deze energieën en uitdagingen zullen zich naar de transitie op 6 juni toe opbouwen en het kan zijn dat er rond die tijd een aantal zeer diepe en fundamentele veranderingen in je leven plaatsvinden. Raak niet in paniek! Dit alles leidt je naar iets beter en diepgaander dat meer geschikt is voor datgene waar je naartoe gaat in de tijd na de 2012-poort!

Je kunt ook vrij intense fysieke symptomen voelen, terwijl je Lichtlichaam haar laatste aanpassingen voor de Transitie en de latere Portaal-transitie maakt. Terwijl je je ZielSter en AardeSter chakra’s ‘online’ brengt, kun je pijn en ongemak in de benen, duizeligheid, misselijkheid en desoriëntatie, of aanvallen van griep en verkoudheid ervaren. Dit alles maakt deel uit van het proces wanneer het DNA geactiveerd wordt en het Lichtlichaam energiegolven door het systeem laat stromen om alles in harmonie te brengen en te activeren.

So yeah…. dit is helemaal niet wetenschappelijk, besef ik zelf ook wel, maar toch… Om het helemaal af te maken vandaag mag ik dan kiezen tussen verschillende Bouchardon*-flesjes met olie aan de Eik…. 5 flesjes…. ik weet niet goed wat ik er van moet denken maar word aangetrokken tot eentje, het blijkt Spar te zijn. Ik wrijf de olie tussen mn handpalmen en hoor de eigenares van de oliën zeggen dat dat eentje is die mensen helpt “los te laten”….. blijkt dat net het thema van de dag te zijn achteraf :D Toeval?

Benieuwd wat 2012 nog allemaal in petto gaat hebben….

Merk jij de veranderingen van dit jaar? En merkte je een verschuiving rond vandaag?

Groetjes,

Calendula

*De Boomoliën of Bouchardon-oliën, zijn gecreëerd vanuit een zeer intens contact tussen de mens en de natuur. Iedere olie draagt de energetische eigenschappen van een boom of een struik, een unieke kwaliteit of dynamiek. Deze kwaliteiten of dynamieken hebben een helend karakter op ons hele wezen. Ze kunnen ons fysiek ondersteunen, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s