Duo Bio-formule

 

Een reviewtje voor jullie! Kunnen jullie het zowat uithouden bij deze tropische temperaturen? Mijn huid heeft in de zomer – en zeker in dit hete weer – toch wel wat andere verzorging nodig dan in de winter. En omdat ik van wat variatie hou, probeer ik graag nieuwe dagcrèmes en lotiontjes.

Vandaag test ik voor jullie de gezichtstonic en voedende crème van “Bio formule”.


De gezichtstonic eerst. De verpakking is mooi naar mijn mening, tamelijk “clean” en veelbelovend. Het is een fijn flesje ook, maar het mocht iets breder zijn, zodat je er makkelijker op zou kunnen duwen, het is wat stroef (hard plastic). Ik maak me zorgen of ik dit flesje wel zal kunnen opmaken zonder al te veel toeren te moeten uithalen.

Overgaande tot de test van het product zelf, doe ik wat lotion op een cotton pad. De geur valt me onmiddellijk op, deze is niet echt aangenaam en ruikt naar schoonmaakmiddel. Als je je hier niet door laat afschrikken, kan ik je wel meedelen dat de lotion wel goed werkt, hij is tonifiërend, geeft je een fris gevoel en neemt het vuil van je gezicht weg. Hij gedraagt zich dus wel zoals het een lotion betaamd, meer zelfs, maar de geur is toch niet je dat.

Na de lotion ga ik de crème te lijf. Hier hetzelfde mooie flesje, maar ik vind het eigenlijk totaal niet handig dat een crème in zo’n flesje zit met een klein gaatje in. Ook hier weer maak ik me zorgen over de hoeveelheid crème die er nog in zal zitten als het flesje zogezegd leeg is.


Als ik de crème op mn hand doe, blijkt het goedje beige te zijn! Toch is dit geen getinte dagcrème ofzo, hij heeft gewoon een bruinachtig kleurtje. Even verwarrend, maar geruststellend als ik het geheel uitsmeer, ik ben namelijk geen fan van getinte crèmetjes.


De crème smeert goed uit, en trekt wonderbaarlijk goed in, maar…. ook hier weer een storende geur. Nog erger dan de lotion eigenlijk. Deze ruikt naar één of ander stoffig meubel uit de soldenhoek bij ikea, echt storend voor een gevoelig neusje als dat van mij, ik heb ‘m er snel weer afgedaan.

Een beetje (understatement) een fail qua geur dus bij dit duo. Qua werking doen ze ongetwijfeld goed hun werk, maar ik ben er allesbehalve wild van, geuren zijn belangrijk voor mij bij verzorgingsproducten, en ik ga deze dan ook niet meer aanschaffen allicht.

Beiden zijn te koop bij bioplanet
Kostprijs lotion : 5,99 euro voor 150 ml (rode prijs)
Kostprijs voedende crème: 6,79 euro voor 50 ml (rode prijs)

Zijn geuren ook zo belangrijk voor jullie bij de aanschaf van verzorgingsproductjes?

Kruidige groetjes,

Calendula

 

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s