Gratis tuinbakken!

Zelf tuinieren is hip! Je ziet tegenwoordig overal groenten-starterskits de kop opsteken en groentenbakken van 1m².

Het is echter niet nodig ze te kopen in de winkel: een palet kan je vaak gratis op de kop tikken bij doe-het-zelf zaken. Kijk uit naar bordjes “gratis hout verkrijgbaar”: vaak zijn dit paletten. Zet zo’n palet op de grond en gebruik het als een groentenbak! Je recycleert en krijgt er frisse groentjes voor in de plaats :)

Wat de starterskit betreft kan je misschien zaadjes ruilen met je buur of vrienden/kennissen, of op zoek gaan naar oude rassen bij Ecoflora of Velt. Ecoflora (Halle) ligt niet voor iedereen dicht bij de deur, maar ik probeer 1x per jaar (voorjaar) een uitstap te doen naar dit bedrijf, en er mijn ecologische gewassen en kruiden aan te schaffen. Op voorhand neem ik op de site een kijkje en beslis ik wat ik wil. Helaas komt daar steevast zo’n 2/3 aan plantjes nog bij als ik in de winkel sta ^^

Binnenkort steekt er in Zelem een nieuw project de kop op, waarbij groenten kweken een nieuwe dimensie gaat krijgen (letterlijk en figuurlijk). De plaats waar we het allemaal gaan laten gebeuren is aan de Pastorie. Hierover vertel ik je later meer, eerst nog wat vergaderingen hierover achter de kiezen steken :)

Kruidige groetjes,

Calendula

10 Reacties op “Gratis tuinbakken!

    • Inderdaad! Da’s ook een manier :) Ikzelf gebruik plastic vaten als compostbak, om de eenvoudige reden dat dit de compost nat houdt en dat de processen binnenin gaande houdt. Eentje met paletten moet je regelmatig begieten of keren om het proces op gang te houden, en daar heb ik de tijd niet voor.

  1. Staat hier ook nog op het programma zo’n moestuintje, leuk ja met die paletten, ik wilde de bakken ook wel zelf maken, kan ik de maten zelf kiezen hé

  2. Wat leuk! Wij hebben deze zomer ook een tuinbak gemaakt van palet hout. Helaas hebben wij van de sla de slakken niet weg kunnen houden. Heb je daarvoor nog tips?

    • Ja, eigenlijk wel! Mijn vader heeft een spulletje gemaakt waarmee je prachtige slak-vrije sla krijgt, werkt echt fantastisch en zeer eenvoudig te maken. Zal ik hier eens een DIY van posten zodat jullie het zelf kunnen maken?

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s