Vrouw redt vos

In Val-meer, Zuid-Limburg, ondekte een vrouw die aan het wandelen was onlangs een vos die vastzat in een strop. De moedige vrouw probeerde het dier te bevrijden uit de strop toen de jager arriveerde met een geladen jachtgeweer. De jager was duidelijk van plan om de vos af te schieten. De vrouw wilde dit absoluut voorkomen en zette haar leven op het spel voor de vos. Ze sprong als levend schild tussen de vos en de jager. De jager werd hierdoor woedend en al vlug hadden beiden een hoogoplopende ruzie. De dame kreeg het voor elkaar dat de jager afdruipte.

Foto: Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Ondertussen had de vos zich losgerukt en sleepte een stalen kabel van drie meter achter zich aan. Medewerkers van het Natuurhulpcentrum waren ondertussen ter plaatse gekomen en gingen samen met de vrouw opzoek naar de vos die nooit ver weg kon zijn. De vos werd al snel teruggevonden en kon bevrijd worden van het marteltuig waardoor het dier licht gewond geraakt was. De helden van de natuur konden de vos enkele kilometers op een veilige plek opnieuw vrijlaten.

Ondanks de versoepeling van de jacht op vossen door Joke Schauvliege lijken jagers een soort ‘carte blanche’ te hebben gekregen voor het jagen op vossen. De minister die uitgespuwd wordt door elke dierenvriend laat ook toe dat er tussen huizen mag gejaagd worden. Dat dit tot confrontaties en ongevallen zal leiden is zonder twijfel. De medewerkers van het Natuurhulpcentrum wensten de vrouw proficiat voor haar moedige daad.

Bron: http://www.dierengazet.be

Hmmmmm… ze laten het dier terug vrij op een veilige plek, maar is er ergens een plek nog veilig voor deze dieren? Ze mogen zelfs tussen huizen jagen??? Toch niet rond het mijne, zoveel is zeker :p De jager die dat doet gaat er niet goed van zijn ;) Schauvliege haar beslissingen moeten opnieuw veranderd worden, zo simpel is het. Wanneer kunnen we die “wegstemmen”? :)

In ieder geval vind ik dat deze vrouw dat goed gedaan heeft!

Kruidige groetjes,

Calendula

Een Reactie op “Vrouw redt vos

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s