Zelf Stevia-poeder maken + plantjes verkrijgbaar

Een hele tijd geleden postte ik niet één maar twee posts over die geweldige plant Stevia en waar je producten zoals Stevia-poeder kan kopen.

Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je van een plantje zélf je eigen Stevia-poeder kan maken! Het is best simpel, je doet het namelijk zo:

– Knip wat verse bladeren af van je Stevia-plantje, best de jonge stukken die er netjes en fris uitzien. Als je nog geen Stevia-plantje hebt, stuur me dan snel een mailtje op calendula[at]live.be, ik heb er een aantal staan die ik wegdoe voor een zeer kleine bijdrage (1€, 2€ en 3€, naargelang hoe groot de plant is).

– Leg de blaadjes (nog aan de stengel) op een papieren ondergrond (mag een blad papier zijn, of ovenpapier bijvoorbeeld, zolang het maar ademt)

– Zet je oven op 50°C met de deur op een kier en leg het blad papier met de blaadjes er in, en wacht tot ze uitgedroogd zijn zodat je ze kan verpulveren. Tip: Als je koekjes gebakken hebt  in je oven of een heerlijke pizza of dergelijke, met andere woorden: als je oven heet is en je hebt hem niet meer nodig, profiteer dan van de restwarmte door dan je Stevia-blaadjes te drogen. Zet de oven af en laat de restwarmte zijn werk doen. Steeds met de deur op een kier!

– Je kan vervolgens de blaadjes van de stengels afritsen en in een mortier (of zelfs met je vingers) vermalen tot poeder, zo fijn mogelijk. Als ze goed droog zijn lukt dit wonderbaarlijk goed. En tadaaa! We hebben ons eigen Stevia-poeder gemaakt! Het ziet er groen uit, maar uiteindelijk zal je hier weinig of niets van zien in de bereiding (pudding ofzo, voor recepten zie deze post) omdat je zodanig weinig nodig hebt van dit poeder!

Zeker het proberen waard!

Kruidige groetjes,

Calendula

6 Reacties op “Zelf Stevia-poeder maken + plantjes verkrijgbaar

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s