Biover – Douchegel Zen

Vandaag een review voor jullie over 1 van de producten uit het splinternieuwe Biover wellness-gamma. Ik heb de douchegel Zen, de Arganolie en de Harpago-crème uit dit gamma in huis om te testen voor jullie. Uitgebreide reviews van de andere producten heb je dus nog te goed en om al een tipje van de sluier op te lichten: de review van de Argan-olie wordt verrassend!

Vandaag behandel ik dus de douchegel Zen. Zoals altijd begin ik bij de verpakking: op zich is het etiket tamelijk eenvoudig, maar de verpakking van Biover’s douchegels heeft drie grote voordelen.

Om te beginnen is de dop eigenlijk een haakje, zodat je de flessen ergens kan ophangen. Lekker makkelijk dus, want ik zal niet de enige zijn bij wie de fles al eens uit handen glipt, waarna je ‘m moet gaan vangen in de douche. Haat ik, want je zal zien dat ie net dan nog 10 keer opnieuw valt. Bij de Biover flesjes is hiervoor dus geen gevaar, je hangt ze netjes op aan de kraan ofzo. Ik ga ook heel graag zwemmen en ik vind het eigenlijk vies om in de gezamenlijke douches mijn flesjes op de vloer te zetten, met vaak de dop op de grond omdat die de platte kant heeft (ben ik de enige die dit zo vervelend vind? Voel me een beetje een freak nu…) Met het handige haakje is dat verleden tijd, ik hang gewoon mijn flesje netjes op ^^

Tweede voordeel: de dop met dat haakje kan je netjes (én stevig) aan de andere kant van de fles bevestigen, waardoor de opening van de fles naar onder hangt en je slechts even moet knijpen om douchegel te tanken. Hierdoor moet je dus niet meer met natte (glibberige) handen aan een dop zitten wriemelen. Een terugslagklepje zorgt er voor dat er zonder knijpje geen douchegel uit loopt, geen gemors dus, lekker handig en snel!

Derde voordeel: de fles is doorzichtig, waardoor je steeds kan zien hoeveel er nog in zit en op tijd nieuwe in huis kan halen.

So far allemaal positief dus. Benieuwd of het goedje zelf ook zo super is? Wel, zoals jullie kunnen zien heeft de Zen douchegel sinaasappeltjes op de verpakking staan en dat is ook hélemaal wat je krijgt. Al snel werd ik bedolven onder een frisse vrolijke geur van citrusvruchten, ik kreeg er bijna honger van. Ikzelf werk als herboriste vaak met pure plantenproducten en meteen merkte mijn neus een aantal bekende etherische oliën op. Zou deze douche-gel pure etherische oliën bevatten? Ik ging even checken op de ingrediëntenlijst en jawel, er zitten er een aantal in: Bittere sinaasappel, Sinaasappel, Citroengeurende Eucalyptus,  Echte marjolein, Litsea en Scharlei. Super! Ik hou van eerlijke producten en je kan het echt merken dat de geur komt van deze oliën en niet van synthetisch parfum.

Eén minpuntje: bij het checken van de ingrediëntenlijst merkte ik op dat er ammonium lauryl sulfate in deze gel zit. Vind ik jammer, want dit is een stof die erg ontvettend is en ik liever vermijd. Er zit wel cocamidopropyl betaïne in, dat van kokosolie gemaakt wordt en minder ontvettend is. Ik moet er ook wel even bijzeggen dat in vergelijking met andere douchegels uit de supermarkt het ingrediëntenlijstje supergoed meevalt, dusja, misschien een beetje aan het muggenziften hierzo (ben errreug kritisch ;) laurylglycoside heeft eigenlijk mijn voorkeur).

Nu ik toch het label aan het afspeuren was, las ik ook dat dit product niet alleen kan gebruikt worden om je lichaam mee te wassen, maar je ook je haar ermee kan doen! Handiiiiiiig….dus ook maar meteen de haardos ermee gewassen. Ook weer handig voor na het zwemmen vind ik: in plaats van 2 flesjes mee te zeulen (lichaamszeep en haarshampoo) moet ik er nu maar eentje meenemen.

De zeep voelt heel zacht aan, maar reinigt goed. Na de douche was ik bovendien superblij gezind, deze gel heeft niet toevallig de naam “Zen” gekregen: de etherische oliën doen wel degelijk hun werk. Het is een productje dat je eigenlijk zowel ’s morgens als ’s avonds kan gebruiken, je wordt er niet speciaal moe of energiek van ofzo (daar zijn de andere douchegels voor, nl. relax & energy). Van deze word je gewoon heel blij :)

Ik sta te popelen om de andere varianten van het gamma douche te proberen, die exotic zegt me wel wat! De douchegels van Biover vind je oa. bij Bioplanet en kosten daar 5,95 euro per stuk (250 ml).

Vind jij je gading in dit gamma? Welke variant spreekt jou het meest aan?

Kruidige groetjes,

Calendula

6 Reacties op “Biover – Douchegel Zen

  1. Altijd handig, een douchegel en haarshampoo in één.
    Als ik u zo bezig hoor dan ben ik echt wel nieuwsgierig naar deze douchegel.
    De exotic en de relax versie klinkt ook echt wel goed.
    Ik ga ze zeker eens uittesten.

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s