Heerlijke siroop van Rode klaver

Rode klaver plukken, tis de moment! Rode wud? Ewel, dat plantje dat in je gras zit, de bloemetjes daar van, die zijn lekker. Ook de witte klaver kan je gebruiken. Wel even checken of je niet met Trifolium hybridum te maken hebt, die mag je niet gebruiken. Let vooral op de driehoekige steunblaadjes, die zijn er niet bij Rode klaver (Trifolium pratense).

Met een receptje uit the Weeder’s Digest ging ik aan de slag en toverde heerlijke Rode klaver-siroop tevoorschijn. Je kan de bloemetjes ook gewoon drogen en als thee gebruiken. De siroop kan gebruikt worden op ijscrème, in thee, pudding, …

Ik ben gewoon gek op dit boek, heb ik dat al gezegd? :D

Kruidige groetjes,

Calendula

2 Reacties op “Heerlijke siroop van Rode klaver

  1. Zou dat ook gaan met incarnaatklaver (ook Franse klaver genoemd, met felrode bloemen)? Dat heb ik dit jaar als groenbemester gezaaid.

    • In het boek staan enkel Trifolium repens en Trifolium pratense vermeld, ik weet dus niet of de incarnaatklaver eetbaar is. Is dat een uitheemse plant? Ik heb er nog nooit van gehoord eigenlijk.

      Het gevaar met T. hybridum zit hem in het veroorzaken van trifoliosis (dew poisoning) en leverschade. Het toxine zou komen van een schimmel die de plant infecteert, vooral als die in vochtige omgeving staat.

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s