Sandy…hate to say I told you so…

Het smelten van het poolijs, de opwarming van de atmosfeer, de stijging van de zeespiegel, verandering in de weersomstandigheden: deze factoren vormen een krachtige combinatie die stormen en golven van ongekende intensiteit veroorzaken. We zouden helemaal niet verbaasd moeten zijn over een storm als Sandy, is de mening van klimaatwetenschappers, meldt CNN.

“Superstorm Sandy is slechts een voorproefje van wat er nog komen gaat”, vertelt Michael Oppenheimer, klimaatwetenschapper aan de Princeton University. “De grotere stormen gecombineerd met de stijgende zeespiegel veroorzaken een grotere dreiging.”

Vorig jaar werd de VS door orkaan Irene getroffen. Eerder dit jaar publiceerde Oppenheimer in wetenschapsblad Nature een onderzoek over deze orkaan en concludeerde dat de ‘storm van de eeuw’ zou veranderen in de ‘storm van iedere twintig jaar of minder’.

Intensiteit
In de toekomst zullen die stormen steeds groter en krachtiger worden. “Door de klimaatverandering zal de intensiteit en omvang van de storm waarschijnlijk toenemen”, schreef Oppenheimer toen. Sandy lijkt hem alvast gelijk te geven. De orkaan had een diameter van bijna 1.500 kilometer, veel groter dan eerdere stormen.

bron

Hate to say I told you so…. Eco is belangrijk! Eet veel minder vlees, zet de verwarming wat lager, neem vaker de fiets, be eco! Of het zal ons duur komen te staan, de natuur presenteert zonder pardon de rekening. Neem jij al eco-maatregelen? Zo ja, deel je ze even met ons? Inspiratie is altijd fijn :)

Kruidige groetjes,

Calendula

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s