De Nieuwe Tuin

Vandaag kwam ik langs een leuke website waarop je oa. zaden kan bestellen. Het bedrijfje heet “De Nieuwe Tuin” en je vind hun site hier.

De aparte lay-out viel me meteen op, je moet op “inhoud” klikken om het menu van de site te openen. Je ziet dan een overzicht van wat je er allemaal kan kopen en hoeveel het je zal kosten. De verfrissende aanpak van site opbouw zorgde ervoor dat ik even langer op de site bleef dan normaal en ze meteen in mijn bookmarks zette.

Tot mijn grote verbazing wees iemand me er even later op dat het het bedrijfje is van Peter Bauwens, één van mijn favoriete auteurs! Ik heb veel boeken van hem en ik hou van de manier waarop hij de info illustreert met prachtfoto’s.

Hij schreef oa. dit mooie boek: “Thee uit eigen tuin”, boordevol prachtige illustraties (richtprijs € 13,95, verkrijgbaar in de meeste boekhandels).

Zijn boeken zijn niet alleen informatief, want erg goed en duidelijk geschreven, maar ook gewoon fijn om op te nemen en eens in te bladeren ter ontspanning. Ik heb dit met niet veel boeken, maar die van Bauwens will do the trick.

Zeker een aanrader qua auteur om boeken van in huis te halen dus en wat betreft zijn zadenbedrijfje: nog te testen ;) Wat leuk om totaal per toeval een andere kant van deze persoon te ontdekken!

Kruidige groetjes,

Calendula

4 Reacties op “De Nieuwe Tuin

  1. Zeker de moeite om zaden te bestellen! Ik had al vele rare kleuren groentjes die heerlijk smaakten via deze site besteld. Snel geleverd en lekker gegroeid in ons tuintje. Gekleurde bietjes, wortels..

    • Ah super Joke, bedankt voor je reactie!

      Peter Bauwens heeft intussen contact met me opgenomen naar aanleiding van deze post en me verteld over Huizontle, een plant uit de familie van de Chenopodia (Ganzevoetjes). Die groeien heel makkelijk en de bloemtoppen zijn blijkbaar heel lekker met tempura! Die gaat zeker in mijn winkelmandje ;)

      Hij wist me ook te vertellen dat ze alle zaden zelf uittesten in hun tuin en alle groenten uitproberen in hun keuken. Tussendoor maken ze dan de recepten en de foto’s. Uniek!

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s