#KleinGeluk

Ik plan om vanaf vandaag regelmatig een post te maken over iets kleins dat me gelukkig maakt. Ik ben zo typisch iemand die “blij is met een mus” zoals ze zeggen en eigenlijk is dat een goede eigenschap. In het leven moet je vaak het geluk zoeken in de kleine dingen, zonder hier al te filosofisch te willen worden ;) Vandaag dus het eerste “kleine geluk”. De hashtag in het onderwerp (#KleinGeluk) staat daar omdat deze posts ook op twitter worden gepost en dan meteen ook andere mensen die daar zoeken op “klein geluk” mijn ideetjes vinden en zo misschien herinnerd worden aan de kleine fijne dingen. Het is iets waar ik al vaak bij stilgestaan heb, maar werd pas geïnspireerd tot erover te posten door het programma “Café Corsari” op één. Daarin maken bekende Vlamingen hun kleine geluk bekend. Maar je moet niet bekend zijn om overal kleine twinkelende gelukjes te vinden!

Jullie mogen je eigen kleine geluk altijd mailen naar mij (calendula [at] live.be), dan kies ik er gelukjes uit om in de kijker te zetten, of ze in het reactieformulier van elke kleine geluk-post zetten, tis eender :) De bedoeling is dat we met z’n allen herinnerd worden aan die kleine hoekjes waar geluk en blijheid te vinden zijn. Het kost me niet echt moeite zo’n korte dingetjes te vertalen en aangezien ik ook lezers heb op facebook die telkens vertaalmachines moeten gebruiken om m’n posts te begrijpen, zal ik proberen er de Engelse versie bij te zetten.

Klein geluk van vandaag: Achter het raam zitten en honderden herfstblaadjes zien voorbij fladderen in een windvlaag.

(PS: in de foto geen blaadjes maar de Monarch vlinder)

Little bit of happiness: Looking through the window and watching hundreds of leaves fluttering by in a strong breeze.

(PS: in the picture no leaves but the massive migration of the Monarch butterfly)
Kruidige groetjes,

Calendula

4 Reacties op “#KleinGeluk

  1. Mijn kleine geluk vandaag: ’s morgens voor vertrek de poes van de buren, die onze tuin heel leuk vindt, een lieve krabbel/knuffel geven.

  2. Een enorme zwerm vogels tegelijk zien opstijgen vanop een veld. En Suzy horen knorren als ze zich tegen je aanlegt in de zetel.

    • Ja, zo’n zwerm vogels kan magnifiek zijn, daar is het nu het moment voor he. Int engels noemen ze zo’n groepen die in de lucht synchroon vliegen “murmuring”, zalig! Suz wil ik ook wel eens horen knorren :) Mijn hondje doet dat niet eigenlijk. Die smakt vooral (heaven knows why).

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s