Wildlife rescue: Kleine vos

Ik kwam vandaag op zolder, en meteen zag ik daar een Kleine vos aan het raam zitten!

DSC00157-001

Neen, geen vos met pels enzo, maar de vlinder :) Hij werd er belaagd door de andere insecten die er zaten, en zat er zelf wat verloren bij. Allicht hebben de hogere temperaturen eerder deze week hem actief gemaakt, maar raakte hij niet meer weg van de zolder. Ik heb hem meteen in een box gestoken en wat kunstnectar (9 delen water, 1 deel honing) gegeven, waarna hij zich tegoed deed aan het goedje, voor 5 minuten lang! Daarna is hij rustig gaan slapen op een takje.

DSC00161-001

Deze avond gaat hij het schuurtje in, waar hij weg kan als hij dat wil, maar waar hij ook bescherming kan zoeken tegen de vriestemperaturen die er weer aankomen. En zo zit ik hier met een vlinder in huis momenteel :) Als dat geen letterlijke toepassing is van het gezegde  “de lente in huis brengen”!

Hebben jullie dit jaar al vlinders gespot?

Kruidige groetjes,

Calendula

2 Reacties op “Wildlife rescue: Kleine vos

  1. Dat heb je weer super gedaan, ik denk dan altijd: hoe komt ze er toch op, ik zou niet weten wat ik ermee moest doen, weeral iets bijgeleerd!

    • Hij heeft juist zijn laatste voeding gekregen, én hij heeft pipi gedaan! :o Ik wist helemaal niet dat vlinders pipi deden. Hij is wel gaan vliegen ook, IN huis, daarjuist dus een Kleine vos in de living :p Maar hij is kalm genoeg, ik kon hem snel opnieuw pakken, want hier binnen kan hij niet blijven he.

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s