“Arretjescake” met speculaas en zonder ei

Goh, wat is het lang geleden dat ik nog geblogd heb! Maar toch begon het ineens weer te kriebelen, vandaar dat ik de draad gewoon weer oppik en schrijf waar ik zin in heb :)

IMG_0464Vandaag deel ik met jullie een recept voor een zoet dessertje: Arretjescake met speculaas zonder ei. Ideaal voor wanneer je binnenkort wat overschot aan speculaas van de Sint op moet werken! Ik vond het recept op www.mijnreceptenboek.nl. Arretjescake is blijkbaar een typische koude cake die in Nederland wordt gegeten. Het is een beetje te vergelijken met onze “petit beurre taart”.

Wat heb je nodig:

  • speculaaskoekjes
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 25 cl melk
  • 50 gram vanillepuddingpoeder

Hoe maak je het:

Maak een dikke vanillepudding van de melk, de suiker, de vanillesuiker en de vanillepuddingpoeder. Roer de boter tot die wit is en meng dan de lauwe pudding erdoor. Boter een rechthoekige schaal in zodat de bodem niet blijft kleven. Leg eerst een laag koekjes in de schaal, smeer dan een laagje puddingboter over de koekjes en herhaal dit tot de ingredienten op zijn. De laatste laag moet altijd van puddingboter zijn. Van boven heb ik wat verkruimelde speculaas gestrooid. Laat opstijven in de koelkast en klaar!

Ik verdeelde bovenstaande porties in twee kleine bakjes, zodat het makkelijk was om de taartjes te delen :) Smakelijk!

IMG_0466

Advertenties

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s