Havermoutkoek

Havermout is in! In Engeland is dit al decades een constante, maar de laatste jaren is het ook bij ons hip om je op de oats te storten. Zeker nu de winter er aan komt is havermout ideaal om je lichaam van energie te voorzien.

Quaker_logoIk prefereer de rolled oats van Quakers, omdat ik deze zo heb leren eten in de tijd dat ik nog heel vaak in Yorkshire verbleef.

Je kan met deze uiteraard de standaard porridge maken, door ze te vermengen met melk en 2 minuten te laten koken. Je voegt er aan toe wat je wil: gedroogde veenbessen, druiven,appel, ….. (Volg mij op instagram of facebook voor meer inspiratie, ik post vaak foto’s van porridge-variaties!).

Als je wat hartigers wil, kan ik je de havermoutkoek ten sterkste aanbevelen. Het idee kreeg ik van een vriendin en inmiddels is het één van m’n favoriete receptjes. Supersnel klaar ook!

Wat heb je nodig?

  • Havermout
  • Melk
  • Een beetje olie
  • Toppings (honing, confituur, stroop, …)

IMG_0709Meng de gewenste hoeveelheid havermout en melk tot er een vaste pap ontstaat. Niet te veel melk bijdoen, het is echt de bedoeling dat het een vast papje is zodat de koek goed kleverig is. Roer goed, je merkt dan vanzelf dat de havermout de melk begint op te nemen en het papje dikker wordt.

Doe een beetje olie in de pan, wacht tot de olie heet is en giet dan het papje in de pan (ter grootte van een pannenkoek). De koek mag niet te dik zijn, maar moet wel iets dikker zijn dan een pannenkoek zodat je hem makkelijk kan draaien. Als je ziet dat de randjes bruin beginnen worden en het midden van de pannenkoek gaar begint te worden, draai je de koek om. Laat nog een paar minuutjes op de andere zijde doorbakken en serveer dan met toppings naar keuze. Je kan hem ook zonder toppings serveren, want de havermout geeft door het bakken zijn suikers vrij, waardoor deze koek van nature een zoete smaak heeft.

Smakelijk!

IMG_0710

Eten jullie vaak havermout? Welk receptje maak je dan?

Laat jullie reacties hieronder achter en gebruik #calendulaweb als je foto’s op instagram of twitter plaatst van receptjes die jullie hebben uitgeprobeerd!

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s