Over mij & Disclaimer

Hallo, ik ben Tine, aka Tienke, tienemie en soms ook “Madame Calendula” genoemd :)

P1080099Al van kindsbeen af heb ik uitermate veel interesse in plantjes, dieren en de natuur in het algemeen. Op 11-jarige leeftijd hield ik reeds een eigen herbarium bij en naarmate ik opgroeide is die interesse in planten alleen yingyang_logokopiemaar toegenomen, om uiteindelijk in Leuven Biologie te gaan studeren. Tijdens mijn doctoraat (over wilde orchideetjes) leerde ik veel mensen kennen in het plantenwereldje en via hen ben ik uiteindelijk de cursus herborist gestart. Dat voelde als thuiskomen; experimenteren met theetjes, crèmes, nieuwe geuren en smaken leren ontdekken… zalig! Graag wil ik het gevoel dat ik heb bij die wonderlijke natuur met jullie delen en iedereen opnieuw dichter bij de natuur brengen. Vandaar dit blog.

P1080102

De naam luidt “Calendula”, omdat de wereld van kruidenbereidingen en natuurgeneeskunde voor mij openging via Calendula officinalis L. (Goudsbloem), een plant die in de tuin van mijn ouders en grootouders in grote getale aanwezig was. Het was met deze plant dat ik mijn allereerste brouwseltjes maakte als klein meisje en zo mijn eerste ervaring opdeed in de wondere wereld der kruiden.

Als je een vraag wil stellen of me contacteren, kan dat via calendula [at] live [punt] be


Disclaimer: De inhoud van deze site bevat informatie over natuurproducten, kruiden en het medicinale gebruik van planten. Deze info is bedoeld als een bron van informatie, niet om aan zelfmedicatie of zelfbehandeling te doen. Kruiden kunnen ernstige ongewenste effecten met zich meebrengen indien onverantwoord gebruikt.

De auteur van deze site kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongewenste reacties op recepten, aanbevelingen en instructies in deze site, en het gebruik van elk genoemd ingrediënt gebeurt op eigen risico. Je blijft steeds zelf de volle verantwoordelijkheid dragen voor je gezondheid, en de auteur kan niet aansprakelijk worden gesteld.

Advertenties